در مرکز آموزشیدرمانی روانپزشکی ایران برنامههای زیر هر هفته اجرا میشوند. به این ترتیب، فرصتهای گوناگونی برای فراگیران فراهم میشود تا توانمندیهای مورد نیازشان را توسعه دهند. در کنار این برنامههای ثابت، به تناسب نیازها و همت اساتید و خلاقیت فراگیران، انواع کارگاهها، سخنرانیها، و نشستها نیز برگزار میشوند.
در بخشهای بستری و در درمانگاه، بررسی بیمار توسط اساتید یا فراگیران با همفکری و بحث علمی همراه میشود و از این رهگذر، دانش و نگرش و مهارت فراگیران ارتقا مییابد.
در این جلسات، رخدادهای اخیر بیمارستان و اقدامات تیم درمان مرور شده و چالشها به بحث گذاشته میشوند. با همفکری و با ارائه بازخورد، کیفیت تصمیمها سنجیده شده و مهارتهای نیازمند ارتقا شناسایی میشوند.
در این نشستها، مقالات اخیر منتشر شده در نشریات علمی روانپزشکی مرور میشوند تا افزون بر آگاهی از یافتههای علمی اخیر، مهارت فراگیران در ارزیابی نقادانه مقالات و طبابت مبتنی بر شواهد تقویت شود.
متخصصان رشتهها و دانشگاههای مختلف درباره ابعاد متنوع روانپزشکی و همچنین حوزههای دارای ارتباط تنگاتنگ با روانپزشکی سخنرانی میکنند و در پایان، فرصتی برای تبادل آرا و آگاهی از سایر نظرات نیز فراهم میشود.
در این نشستها، مشکلات پیچیدۀ یکی از بیماران به دقت کاوش شده و گفتگوهای عالمانه پیرامون نوع بیماری شکل میگیرد و در نهایت با همفکری فراگیران و اساتید، بهترین راههای کمک به درمان بیمار شناسایی میشود.
در این جلسهها مصاحبۀ درست و باکیفیت با مراجع - که ارزشمندترین ابزار تشخیص در حوزه سلامت روان است - تمرین و جوانب پیچیدۀ اخلاقی و علمی و فرهنگی آن برای فراگیران تشریح میشود.
در این کلاسها مبانی نظری و شواهد معتبر علمی و راهکارهای بالینی مرتبط با روانپزشکی از جمله علوم روانشناختی، عصبشناختی، داروشناسی، همهگیرشناسی، علامتشناسی، و … برای فراگیران تدریس میشود.
در این نشستها فراگیران تجارب بالینی خود با بیمارشان را بدون نقض رازداری حرفهای با استاد ناظرشان در میان میگذارند و درباره کیفیت تصمیمهایشان و برنامههای مناسب برای ویزیتهای آینده راهنمایی دریافت میکنند.
در این مرکز در کنار فعالیتهای آموزشی و درمانی، پژوهشهای متنوعی - در قالب پایاننامههای دانشجویان و دستیاران یا به صورت طرحهای پژوهشی مستقل - نیز به انجام میرسد. زمینۀ پژوهشها بسیار متنوع است و موضوعات گوناگونی از علوم پایۀ مرتبط گرفته تا مطالعات توصیفی تا مداخلههایی برای کاهش رنج بیماران و … را در بر میگیرد. علاقمندان به همکاری پژوهشی با این مرکز میتوانند با معاونت آموزشی یا هر یک از اعضای هیات علمی این مرکز تماس برقرار کرده و گفتگو و همفکری را آغاز کنند تا به سمت همکارانی با زمینه پژوهشی مورد نظر هدایت شوند.